Offset & Digital Printing

Offset printing

Bij Control Media wordt 24 uur per dag, 7 dagen in de week gedrukt. Onze drukpersen zijn van de laatste generatie en voorzien van alle mogelijke  technische hoogstandjes. Dit alles om een maximale productie efficiency te realiseren. Onze 10-kleuren Heidelberg XL-106 wisselt 10 platen binnen 1 minuut. Zeker bij opdrachten met een flinke omvang betaalt het snel wisselen van drukvormen zich uit. Tevens is deze drukpers voorzien van een UV LED droging. Zo komt het drukwerk direct droog uit de machine om direct afgewerkt te worden!

Buiten onze 10-kleuren pers staan er nog twee andere persen opgesteld. De Heidelberg 8-kleurenpers en Heidelberg 8-kleurenpers LED UV. 

De persen zijn voorzien van densito- en fotospectraalmeting. Beide systemen garanderen een constante kleurkwaliteit gedurende de gehele oplage. Bovendien is Control Media ISO 12647-2 gecertificeerd. De hoogste kwaliteitsstandaard binnen de grafische industrie.

Digital Printing

Voor deze toepassingen heeft Control Media de beschikking over een drietal digitale drukpersen. Op onze 2 “Xerox700” machines worden full colour opdrachten gedrukt. Op verzoek tonen we graag enkele voorbeelden van door ons geproduceerd digitaal werk en informeren we u over de vele mogelijkheden.

Afwerking

Naast een moderne drukkerij beschikt Control Media ook over een goed geoutilleerde binderij. De kenner ziet in enkele blikken dat ook hier met zeer hoogwaardige apparatuur wordt gewerkt.
De meest moderne “dubbelstroomse” vouwmachine verwerkt de plano vellen tot katernen. Katernen worden inclusief omslag gehecht tot brochure of desgewenst garenloos gebrocheerd op onze Acoro bindlijn.

Om een foutloos product te garanderen is ieder oplegstation van onze bindlijn uitgerust met een camera. Ieder katern wordt bij het inleggen gescand op juistheid. Een katern op een foutieve positie of, erger nog, een Zweeds katern in een Finse brochure is door deze optie uitgesloten.

Ook het lamineren van drukvellen gebeurt in eigen huis. U heeft de keuze uit mat, glanzend of linnenlaminaat.

Ook stansen (desgewenst met kanon), rillen, perforeren en slitten behoort tot het dienstenpalet. Bij grote opdrachten waarbij gedrukt wordt op zelfklevend materiaal is het lonend rechtstreeks op de drukpers te frontstansen.

Op onze 2 Rollem Slipstream machines worden drukvellen in één machinegang gesneden, vergaard, gerondhoekt en gecellofaneerd.

Zoals u heeft kunnen lezen verzorgen wij uw opdracht van a tot z in eigen huis. Door deze werkwijze worden doorlooptijden verkort en houden wij maximale controle over uw drukwerk.
Onnodig transporteren van pallets bedrukt papier behoort daarmee tot het verleden, zo boekt onze leefomgeving ook de nodige winst.

Enkele kengetallen

Per jaar worden er in Wildert 2400 verschillende opdrachten verwerkt voor meer dan 100 relaties.
2,5 miljoen kilo papier wordt voorzien van inkt, waarvan een steeds groter wordend gedeelte  uit goedbeheerde bossen afkomstig is.
Het overgrote deel van onze drukwerkopdrachten wordt in vellenoffset gedrukt. Er zijn echter ook producties die vragen om een andere manier van verwerking. Redenen om niet voor offset te kiezen kunnen zijn: behoefte aan een kleine oplage, de wens om te personaliseren (één op één marketing).