Open Dag Control Media

Onze Open Dag trok meer dan 400 bezoekers en met de 275 feestgangers van de avond erbij opgeteld komen we zelfs op bijna 700 gasten uit.

Leon van Nunen: ‘In 2017 kochten we dit pand in Etten-Leur. We zijn in etappes verhuisd vanuit het Belgische Wildert, waar we uit ons jasje waren gegroeid. Naast een grondige verbouwing en de verhuizing hebben we de afgelopen periode flink geïnvesteerd. Zo hebben we onze CTP afdeling volledig ingericht als een automatische plaatfabriek, waardoor we in staat zijn om 180 offsetplaten per uur te belichten. In onze drukkerij is een gloednieuwe achtkleurenpers geïnstalleerd. We hebben nu drie 70/100 drukpersen en aankomende zomer komt er nog één bij. Op drie van de vier drukpersen drukken wij met LED UV inkten. Daardoor is het drukwerk direct droog en kan het worden afgewerkt om aan de vraag naar snelle levertijden te kunnen voldoen. Ook in de afdeling afwerking zijn nieuwe machines gekomen. Deze afdeling neemt bijna de helft van onze totale vloeroppervlakte van 10.000 m² in beslag. Verder hebben we flink geïnvesteerd in automatisering en zelfs robotisering. Op onze Open Dag was alles volop in bedrijf en konden onze gasten tijdens de rondleiding zien wat er in één van de modernste drukkerijen van Europa gebeurt. Naast familie en belangstellenden uit de regio, kwamen er vanuit het hele land klanten en opvallend veel collega drukkers naar Etten-Leur. Mooi, toch? We hebben niets te verbergen en zijn trots op onze nieuwe pand, waar we voorlopig alle ruimte hebben om verder te groeien.’

Benieuwd naar de overige beelden? Bekijk ze hier

Beeld (vrij van rechten) gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto

terug naar overzicht

Beelden Open Dag en Feestavond

Tijdens de Open Dag en de feestavond zijn er door Giuseppe Toppers | Danto beelden gemaakt.

Deze beelden staan gepubliceerd in online fotoalbums


Beelden Open Dag:

https://www.flickr.com/photos/128943523@N05/sets/72157690920973883

Beelden Feestavond:

https://www.flickr.com/photos/128943523@N05/sets/72157707945718615


De perfecte organisatie van onze Open Dag en de feestavond was in handen van Suzanne Stadhouders van Suustival

 

terug naar overzicht

Control Media gaat opnieuw voor LED UV

Het bedrijf bouwt de huidige 10-kleurenpers om naar een LED UV drukpers


Bij Control Media in Etten-Leur wordt eind  februari de huidige Heidelberg 10-kleurenpers omgebouwd naar LED UV.  De reden hiervan is om aan de vraag naar steeds snellere leveringen te kunnen voldoen.

De toenemende vraag naar kortere levertijden én de goede ervaringen met LED UV heeft Leon van Nunen, directeur/eigenaar van Control Media, doen besluiten om de huidige Heidelberg
10-kleurenpers om te laten bouwen naar een LED UV pers. “Sinds maart 2018 beschikken wij  over een
Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV en deze biedt veel voordelen t.o.v. een ‘gewone’ drukpers.”  De  LED UV pers wordt bij Control Media gebruikt voor de productie van orders met de kortste levertijden, zoals flyers en folders.

Het voordeel van LED UV is dat het drukwerk direct droog uit de machine komt, hierdoor kan het drukwerk meteen worden afgewerkt. Dit zorgt voor een enorme verkorting van de doorlooptijd. Een ander voordeel is dat het drukwerk niet gevernist hoeft te worden en dat er geen anti-smetpoeder wordt gebruikt.

Het ombouwen van de pers neemt een paar dagen in beslag. Zo zorgt het bedrijf AMS voor het plaatsen van de nieuwe LED UV lampen. Om te drukken met LED UV wordt er gebruik gemaakt van specifieke  LED-inktsoorten. De nieuwe inkt en daarbij behorende inktpompen komen van  Atécé en de nieuwe drukrollen worden geleverd door Böttcher Systems.

Control Media beschikt over de Heidelberg 10-kleurenpers sinds 2012. Daarnaast bestaat het machinepark van het bedrijf ook uit een ‘conventionele’  8-kleurenpers met dispersielak en een 8 kleurenpers LED UV van Heidelberg. “LED UV is de toekomst, straks beschikken we in het bedrijf over 3 drukpersen, waarvan 2 met LED UV.” Daarnaast is het niet uitgesloten dat daar in de loop van het jaar nog een nieuw LED UV pers bij komt, aldus Leon van Nunen.

 

Control Media gaat opnieuw voor LED UV

terug naar overzicht

Levertijden december

De drukke decembermaand is weer begonnen! De maand van de gezellige feestdagen, kerstborrels en vrije dagen. Ook wij zijn een aantal dagen gesloten deze maand, natuurlijk is onze webshop altijd open om te bestellen!

Bekijk hieronder de openingstijden en houd rekening met de feestdagen wat betreft je levertijden. 

24 december: Gesloten

25 december: Gesloten

26 december: Gesloten

27 december: Geopend, houd rekening met een beperkte capaciteit!

28 december: Geopend, houd rekening met een beperkte capaciteit!

31 december: Gesloten

1 januari: Gesloten

 

Vanaf woensdag 2 januari draaien we weer volop! Wij wensen je alvast fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2019!

terug naar overzicht

Update verbouwing pand okt 2018

Sinds mei 2018 zijn we met al het personeel dan eindelijk gevestigd in ons nieuwe pand in Etten-Leur. Het productiepersoneel was al enige tijd werkzaam in Etten-Leur, maar het kantoorpersoneel werkte tot mei nog vanuit het pand in Wildert. Na maanden van verbouwen van de productieruimte, om deze geschikt te maken voor een grafisch bedrijf, draait de productie inmiddels al een ruime tijd volop! Nu zijn de kantoren en de buitenkant van het pand aan de beurt.

In augustus is er gestart met het slopen van een deel van het pand waar straks de kantoorruimte wordt gevestigd. Inmiddels is het slopen klaar en wordt er volop verbouwd om van de ruimte een mooi kantoor te maken. Daarnaast wordt het pand ook aan de buitenkant aangepakt. Naast een nieuwe kleur, krijgt het pand ook een nieuwe entree welke aan de voorkant volledig van glas voorzien zal worden. Ook de tuin zal volledig aangepakt worden. Deze wordt opnieuw voorzien van beplanting en een deel wordt parkeerplaats.

Bekijk hier de beelden

terug naar overzicht