Update verbouwing pand okt 2018

Sinds mei 2018 zijn we met al het personeel dan eindelijk gevestigd in ons nieuwe pand in Etten-Leur. Het productiepersoneel was al enige tijd werkzaam in Etten-Leur, maar het kantoorpersoneel werkte tot mei nog vanuit het pand in Wildert. Na maanden van verbouwen van de productieruimte, om deze geschikt te maken voor een grafisch bedrijf, draait de productie inmiddels al een ruime tijd volop! Nu zijn de kantoren en de buitenkant van het pand aan de beurt.

In augustus is er gestart met het slopen van een deel van het pand waar straks de kantoorruimte wordt gevestigd. Inmiddels is het slopen klaar en wordt er volop verbouwd om van de ruimte een mooi kantoor te maken. Daarnaast wordt het pand ook aan de buitenkant aangepakt. Naast een nieuwe kleur, krijgt het pand ook een nieuwe entree welke aan de voorkant volledig van glas voorzien zal worden. Ook de tuin zal volledig aangepakt worden. Deze wordt opnieuw voorzien van beplanting en een deel wordt parkeerplaats.

Bekijk hier de beelden

terug naar overzicht

Update verhuizing mei 2018

De vorige update is al weer even geleden. In de tussentijd is er een hoop gebeurd rondom de verhuizing van Control Media van het Belgische Wildert naar Etten-Leur.

Eind februari werd in het nieuwe pand in Etten-Leur de nieuwe Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV geïnstalleerd. De drukpers is half maart in productie gegaan. Vervolgens kon er in Wildert begonnen worden aan de verhuizing van de twee huidige drukpersen. Inmiddels is een van de twee persen al verhuisd en in productie in Etten-Leur. De laatste pers wordt op dit moment gereed gemaakt voor de verhuizing en zal eind mei weer in productie gaan in het nieuwe pand.

Eind maart heeft Micron Media bij Control Media in Etten-Leur twee nieuwe CRON plaatbelichters met Krause palletladers geïnstalleerd. Deze nieuwe investeringen maken onderdeel uit van een volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces. De platen worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, via een rolband naar de transportkarren gevoerd. De belichte platen worden automatisch per drukpers gesorteerd en afgelegd. De trolleys met platen hoeven alleen nog maar naar de persen gereden te worden. Inmiddels staan de plaatbelichters die in Wildert stonden ook in Etten-Leur en zijn er vier belichtingsstations met palletlader operationeel. Hiermee zijn wij in staat om 230 platen per uur te produceren.

Begin mei zijn de laatste afwerkingsmachines naar Etten-Leur verhuisd. Half mei volgt ook het kantoorpersoneel.

In de komende maanden zullen de kantoren en de rest van het pand worden aangepakt.

Update verhuizing mei 2018

 

terug naar overzicht

Micron Media automatiseert plaatbelichtingsproces bij Control Media

Micron Media heeft bij Control Media in Etten-Leur twee nieuwe CRON plaatbelichters met Krause palletladers geïnstalleerd. Deze nieuwe investeringen maken onderdeel uit van een volledig geautomatiseerd plaatbelichtingsproces. ‘Er komen bij dit proces geen mensenhanden meer aan te pas’, zegt directeur / eigenaar Leon van Nunen. ‘De platen worden vanuit de palletlader automatisch in de belichter ingevoerd en van daaruit, na belichting, via een rolband naar de transportkarren gevoerd. De belichte platen worden automatisch per drukpers gesorteerd en afgelegd. De trolleys met platen hoeven alleen nog maar naar de persen gereden te worden. Op dit moment zijn er twee belichtingsstations met palletlader operationeel. Straks, als wij volledig vanuit Wildert in België naar Etten-Leur zijn verhuisd, beschikken we over vier plaatbelichters. Dan zijn we in staat om 230 platen per uur te produceren. Dat is nod ig om onze drie Heidelberg 70x100 persen van offsetplaten te voorzien, zodat deze nonstop drukwerk kunnen produceren.’

Leon van Nunen: ‘Voordat we onze CTP afdeling hebben geautomatiseerd, hebben we het plaatbelichtingsproces in een proefopstelling uitgebreid getest. Al snel bleek dat we daardoor nog efficiënter platen konden belichten. We hebben ons laten leiden door de prepress kennis en praktijkervaring van Micron Media. Die hebben niet alleen de nieuwe Cron belichters geleverd, maar het totale nieuwe systeem – van invoer tot en met afleg – voor ons ingericht. Eerder al waren we overgestapt op thermische en conventionele CTP platen van het merk Blackwood. Deze offsetplaten – geproduceerd in China – doen kwalitatief niet onder voor platen van gerenommeerde merken, maar zijn wel 30 tot 40% goedkoper’, aldus van Nunen. De Blackwood platen worden op pallets met een inhoud van 1.500 stuks geleverd.’

De geautomatiseerde CTP afdeling bij Control Media is de eerste met Cron plaatbelichters. ‘We zijn er natuurlijk heel trots op dat Control Media voor Micron Media als CTP kennispartner en voor onze totaaloplossing, inclusief Blackwood platen, gekozen heeft’, zegt directeur Frank van Deursen. ‘Als ‘part of the deal’ mogen wij demonstraties en CTP workshops in Etten-Leur verzorgen. Dat gaan we ook doen. Wij gaan relaties uitnodigen om een bezoek te brengen aan – wat wij met trots noemen – onze internationale showroom bij Control Media in Etten-Leur.’

Beeldbijschrift: Frank van Deursen (Micron Media) geeft wijzend uitleg aan het geautomatiseerde plaatbelichtingsproces bij Control Media. (vlnr) Patrick Kleijer (AtéCé), Herman Gerdes (SMG), Richard Kampert (Kampert Nauta), Dries Eefting (Cimpres) en Charles van Elst (Kampert Nauta).

Beeld gemaakt door Giuseppe Toppers | Danto

terug naar overzicht

Control Media investeert in Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV

Eind februari wordt bij Control Media de nieuwe Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV geïnstalleerd in het nieuwe pand in Etten-Leur. De drukpers zal eind maart in productie gaan.

Control Media verhuist van het Belgische Wildert naar Etten-Leur. Mede door de enorme toename van online drukwerk, maakt het bedrijf een flinke groei door. In Etten-Leur heeft de drukkerij de beschikking over een productieruimte van 10.000 m2. De nieuwe pers is een aanvulling op de twee huidige persen, die nog in het oude pand in Wildert in productie zijn. Algemeen directeur Leon van Nunen: “ Met de toevoeging van de Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV verhogen we de productiecapaciteit met 50%. Naast dat we nu meer orders kunnen verwerken, verkorten we hiermee ook de doorlooptijd.”

De Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV zorgt ervoor dat het drukwerk direct droog uit de pers komt, wat een enorme verkorting op de doorlooptijd oplevert. Een bijkomend voordeel is dat er geen antismetpoeder meer nodig is. Hierdoor heb je minder onderhoud en betere kwaliteit drukwerk.

Control Media is al in het bezit van een 10-kleurenpers en een 8-kleurenpers van Heidelberg. De verhuizing van deze persen naar Etten-Leur staat in het voorjaar van 2018 gepland, zodra de nieuwe pers in gebruik is genomen.

terug naar overzicht

Update verhuizing september 2017

Hierbij weer een nieuwe update van onze verhuizing van Wildert (BE) naar Etten-Leur (NL).

Tijdens de laatste update werd de vloer in het nieuwe pand aangepakt om deze geschikt te maken voor onze machines. Daarnaast werden destijds ook de eerste machines vanuit Wildert naar Etten-Leur verhuisd.

Inmiddels zijn we al weer een paar maanden verder en hebben we de afgelopen maanden hard gewerkt! Zo werden er een aantal nieuw aangeschafte machines geïnstalleerd in Etten-Leur, zoals een nieuwe Horizon stitchliner Mark 3 en 2 nieuwe snijmachines. Daarnaast werden er ook een aantal machines vanuit Wildert verhuist en in Etten-Leur opnieuw opgebouwd.

Op het dak van het nieuwe pand werden nieuwe buizen geplaatst voor de papierafzuiging en in de hal zijn er lijnen getrokken op de vloer voor het afbakenen van de looppaden, palletplaatsen en AGV (automatic guided vehicle).

De komende maand zal ongeveer 90% van de afwerking in Etten-Leur gaan draaien. Hiervoor moeten we de aankomende weken nog een aantal machines gaan verhuizen van Wildert naar Etten-Leur. 

De overige afwerking, de drukpersen en het kantoorpersoneel volgt begin 2018. 

 

 

terug naar overzicht