Control Media gaat opnieuw voor LED UV

Het bedrijf bouwt de huidige 10-kleurenpers om naar een LED UV drukpers


Bij Control Media in Etten-Leur wordt eind  februari de huidige Heidelberg 10-kleurenpers omgebouwd naar LED UV.  De reden hiervan is om aan de vraag naar steeds snellere leveringen te kunnen voldoen.

De toenemende vraag naar kortere levertijden én de goede ervaringen met LED UV heeft Leon van Nunen, directeur/eigenaar van Control Media, doen besluiten om de huidige Heidelberg
10-kleurenpers om te laten bouwen naar een LED UV pers. “Sinds maart 2018 beschikken wij  over een
Heidelberg XL106 8 kleurenpers LED UV en deze biedt veel voordelen t.o.v. een ‘gewone’ drukpers.”  De  LED UV pers wordt bij Control Media gebruikt voor de productie van orders met de kortste levertijden, zoals flyers en folders.

Het voordeel van LED UV is dat het drukwerk direct droog uit de machine komt, hierdoor kan het drukwerk meteen worden afgewerkt. Dit zorgt voor een enorme verkorting van de doorlooptijd. Een ander voordeel is dat het drukwerk niet gevernist hoeft te worden en dat er geen anti-smetpoeder wordt gebruikt.

Het ombouwen van de pers neemt een paar dagen in beslag. Zo zorgt het bedrijf AMS voor het plaatsen van de nieuwe LED UV lampen. Om te drukken met LED UV wordt er gebruik gemaakt van specifieke  LED-inktsoorten. De nieuwe inkt en daarbij behorende inktpompen komen van  Atécé en de nieuwe drukrollen worden geleverd door Böttcher Systems.

Control Media beschikt over de Heidelberg 10-kleurenpers sinds 2012. Daarnaast bestaat het machinepark van het bedrijf ook uit een ‘conventionele’  8-kleurenpers met dispersielak en een 8 kleurenpers LED UV van Heidelberg. “LED UV is de toekomst, straks beschikken we in het bedrijf over 3 drukpersen, waarvan 2 met LED UV.” Daarnaast is het niet uitgesloten dat daar in de loop van het jaar nog een nieuw LED UV pers bij komt, aldus Leon van Nunen.

 

Control Media gaat opnieuw voor LED UV

terug naar overzicht