Profiel

Control Media is sinds 2018 gevestigd in Etten-Leur, Nederland. Een modern grafisch productiebedrijf met een team van specialisten en een divers ‘state of the art’ machinepark. 

Bij Control Media werkt een mix van Nederlandse en Belgische/Vlaamse medewerk(st)ers. Ons bedrijf laat zich het beste omschrijven als open, eerlijk, enthousiast, vooruitstrevend, no-nonsense en gemoedelijk.

De platte structuur in combinatie met een nauwe samenwerking en heldere afspraken tussen de diverse afdelingen zorgt voor een snelle, soepele en kwalitatief hoogstaande afhandeling van orders.
Control Media is continu op zoek naar wegen die leiden tot efficiency verbetering. Ontwikkelingen op grafisch gebied worden op de voet gevolgd. Dit resulteert in investeringen in mens en machine waar u als klant uw voordeel mee doet.

Wij leveren de beste grafische producten tegen zeer concurrerende tarieven. Service, kwaliteit en flexibiliteit staan hoog in het vaandel en dat maakt het ‘’plezant’’ om met ons te werken.

De drukkerij en afwerking produceert 24 uur per dag, 7 dagen in de week. Ondanks de maximale persbezetting zijn we met al onze ervaring perfect in staat uw planning te realiseren.

 

Visie

De grafische industrie bevindt zich in een neerwaartse spiraal. De concurrentie is zeer hevig en kleinere drukkerijen zonder enige vorm van specialisatie hebben moeite zich staande te houden. Vanzelfsprekend blijven de noodzakelijke investeringen dan ook achterwege. De berichten dat er binnen een periode van 5 jaar nog ruim 1000 drukkerijen zullen moeten verdwijnen, komen regelmatig voorbij.

Control Media is ervan overtuigd alle middelen in huis te hebben om –tegen de stroom in- te kunnen groeien.

Wij hebben ons toegelegd op het vervaardigen van brochures, magazines en catalogi in kleine tot middelgrote oplage. Het complete machinepark is hierop afgestemd. De complete productie vindt plaats onder eigen dak. Drukken, veredelen, afwerken, adresseren, sealen en ter post bezorgen. Dit alles tegen zeer concurrerende tarieven.

In de toekomst zal worden blijven geïnvesteerd in mens en machine. Als de klant er beter van wordt komt het ook ons ten goede. Wij treden onze klanten tegemoet met gedrevenheid, enthousiasme en inlevingsvermogen. Dit leidt niet zelden tot langdurige relaties.

 

Historie

In 1992 startte Johan van Nunen, na jaren als commercieel verantwoordelijke in dienst bij drukkerijen te zijn geweest, een eigen drukwerkinkooporganisatie. In 1996 leidde dat tot een stap naar een eigen productiebedrijf. Leon van Nunen voegde zich bij zijn vader en er werd een bestaande vellen-offset drukkerij in Deurne (België) overgenomen. Het kantoor van Baarle-Nassau werd ook naar België verhuisd.

Het aantal, voornamelijk Nederlandse, klanten groeide gestaag. Nieuwe persen werden aangeschaft en er werd zwaar op het verhogen van de kwaliteitsnorm ingezet. Als een van de eerste drukkerijen in de Benelux garandeerde Drukkerij VNV, zoals de naam toentertijd luidde, een feilloze verwerking van gecertificeerde PDF bestanden.

In 1998 werd de drukkerij naar het Belgische Kapellen verhuisd, maar al eind 2000 werd duidelijk dat het toenmalige bedrijfspand in Kapellen niet toereikend zou zijn voor de toekomst. Klanten uit het binnenland, maar vooral uit het buitenland, vonden de weg naar de drukkerij. Grote Nederlandse en Engelse opdrachtgevers lieten de omzet jaar na jaar verdubbelen. Getracht werd een bouwkavel naast het bestaande pand te bemachtigen om daar nieuwbouw te plegen. Na maanden van onderhandelen en gesprekken met de gemeente werd duidelijk dat de toekomst van VNV niet in Kapellen zou liggen. Maar over één ding waren vader en zoon van Nunen het zeker eens: de nieuwe vestiging moest in de buurt van de huidige drukkerij zijn. De combinatie van Nederlandse directheid en Belgisch vakmanschap bracht immers het noodzakelijke onderscheidend vermogen.

De gemeente Essen bood uitkomst. Sinds februari 2007 is VNV Mediaprinting aan de Steenovenstraat in Wildert, gemeente Essen, gevestigd. Een prachtlocatie waar de verdere groei van onze onderneming voor de komende tijd is gewaarborgd. Vanaf 1 maart 2010 is VNV Mediaprinting verder onder de naam Control Media gegaan.


 

Milieu

Control Media heeft een schoon milieu hoog in het vaandel staan. De tijd dat de grafische industrie een vervuilende bedrijfstak was ligt ver achter ons. Control Media is in het bezit van de milieuvergunning klasse 1.

Genomen maatregelen binnen het milieukader zijn:
-wassen van inktrollen en rubberdoeken met 100% plantaardige
  wasmiddelen
-loskades die over een olieopvangsysteem beschikken
-geluidsreducerende maatregelen
-gebruik van papierafvalscheiding  t.b.v. een betere recycling
-gebruik van spaarlampen in het gehele pand
-alcoholarm drukken
-plaatsen van zonnepanelen

 

Pand

Rekeninghoudend met het landelijke en zeer bosrijke gebied heeft architectenbureau OSQB in 2006 ons nieuwe industriële pand ontworpen. Een schitterend gebouw met een oppervlakte van 4.500m², de grootte van een voetbalveld. Er was 1.600 kuub beton en meer dan 115.000 kilo staal voor de bouw nodig. Efficiëntie, maar zeker ook multifunctionaliteit, harmonie met de omgeving en veel ruimte voor sociaal contact waren de uitgangspunten bij de start van dit project. Kortom, een pand waar het een feest is om te werken en waar we het beste uit onszelf naar boven halen.